söndag, augusti 22, 2010

Men t-shirten går inte att köpa på ICA

Vi är lite som encelliga organismer. Vi gör allt synkronierat och kopierar exakt det dom andra gör med minimala avvikelser som får oss att känna oss lite unika. Jag har iallafall en t-shirt som inte går att köpa på ICA maxi, det får mig att känna mig lite ball och rebellisk.

Vi var på det-stora-möbelvaruhuset-där-alla-handlar igår och skulle köpa tex sveriges-mest-sålda-bokhylla. Alla var där. Det var som en myrstack på speed och 50 grader varmt minst. Papporna sammanbitna effektivitetsfokuserade. Mammorna i bra-att-ha-köpläge planeringsmode. Barnen fållade i diverse lekhörn. Allt småbarnsföräldrar med 1.7 barn vill köpa och mera därtill tillfälligt slutsålt. Lite som en tradition. Det där med slutsålt. Men köp en körv för en femma. Alla får en bulle till kaffet som bara kostar hälften jämfört med förra året. Jag blir misstänksam. Varför är det nu halva priset. Alla vet att Kamprad är universums snålaste man och han måste 1. spä ut kaffet 2. köpa till halva priset av en suspekt totalitär bananregim 3. höja någon annan vara. Jag tror bannemig på alternativ 3. Konspirationsteorier är så härliga. Man borde ge sig hän lite mer åt dessa. Kanske på bloggen inom en snar.We 4 sea.

På något sätt måste jag iallafall ha överlevt, för tillslut stod jag där vid mitt exemplar i raden av exakt likadana av sveriges-mest-sålda-bil och lastade in vad som måste vara sveriges-mest-sålda-grejer.

Reträtt omgruppering karma och fokus på happy thoughts.

Inga kommentarer: