lördag, juli 21, 2007

Den lilla och den stora världen

Lilla Isa gör framsteg tycker vi, dag för dag. Hon "tappar inte huvet" på samma sätt som innan och är med på ett annat sätt än innan. Det är coolt och stort.

Annars roterar världen på utanför vår bubbla. En liten skräll här på ön är Browns utspel att skapa Department for Innovation, Universities and Skills (DIUS). Det innebär att man, så vitt jag förstår, ska slå ihop högre utbildning och vetenskap i ett enda departement. Gamla "science committee" kommer sannolikt bli dom som får stå för beslutsfattandet. Man har riktat skarp kritik (tex) mot beslutet och tunga gubbar protesterar. Detta eftersom man befarar att vetenskapen får mindre utrymme och man kommer bli upptagen med frågor om högre utbildning.

Vi får väl se hur dom styr upp detta. Blir intressant att följa. Man kan tänka sig att herr Brown vill effektivisera och platta till administrationen. Man får bara hoppas att man inte tappar kraft på den vetenskapliga sidan bara. Inte bara så att säga intellektuellt, men även "instrumentellt" om viktiga forskningsmedel fipplas bort i byråkratin.

Inga kommentarer: