söndag, oktober 14, 2007

Fukt, damm och mögel

Grannarna bankar i taket. Dom renoverar, hela det yttre av huset har dom renoverat och dom har rivit ut hela sin interiör. Jag var där nere innan dom började och det behövdes sannerligen. Det är bara det att nu detta senaste tilltaget hade som effekt att en sorts "gipsdimma" trängde upp genom golvet och en vidrig lukt av gammalt mögel och gips som bara inte kan vara nyttig att andas kom upp till oss.

Dom sa att det var helt ruttet på det ställe vi har tvättmaskinen och nu bävar vi bara över fortsättningen. Huvudproblemet är att dom inte kan bygga riktiga hus här. Lixom, man har ju lagt in plast matta som sen tar slut invid väggen i köket och under är det bara träbrädor, vilket givetvis får till följd att allt spill rinner ner i golvet under och blir kvar där och ligger och myser. Badrummet är värst. På golvet är fräsch plastmatta (thank god att det inte är helt.matta!), problemet är bara att under badkaret är det bara gamla plankor. Gissa vad som händer med vattnet som oundvikligen hamnar på golvet när man duschar?

Glad att jag inte äger detta och bara kan sticka sen när det är dags. No problemo. Bara dom inte ska börja renovera våra våtutrymmen, för det kommer innebära att dom måste riva hela lägenheten i princip (iallafall om dom ska göra det "rätt").

Bävar.

Inga kommentarer: