onsdag, januari 20, 2010

Intensivast men godt

Jag kan bara säga att det är (som vanligt) helt sjukt mycket att göra. Vissa framsteg görs dock. Igår var det liten fest på jobbet. Vi lagade mat ihop i storköket. Det var jävligt najs. 8 rätters gourmetmiddag! Jag blev satt på efterrätt nr 2 av 3. en sorts citrontiramisu. Här kommer receptet helt fritt ur mitt förvirrade minne:

Detta till ca 10 pers (vi var 8 och det blev massa över):

4 äggulor vispa med 1.5 dl floursocker
i med skal fr 2 citroner+lite saft
blanda med 500g mascarpone
6 st (typ) sånnadär kex blötläggs i limoncello istället för som vanligt amaretto
2 gelatinblad blötlagda smälts i citronsås (tex i micron nån sek.)
hälles i mascarponegöjjet under omblanding
i med detta direkt i typ 2 små långsmala formar som ska i kyl
varva med kexen och smeten, smet, kex smet
smält 2 dl socker
i med 4dl färska björnbär spara nåra till garnering
lite kallt vatten
koka litelite
mixa använd vid servering

fett jävla gött

Inga kommentarer: