onsdag, juni 09, 2010

Så här ska landet styras

Det verkar som någon annan hann före och har lagt handpenning på min gubbracer jag funderar på att köpa. Får väl bli en annan då om det inte blir den.

Annars är det inte kul just nu. Man är trött och less på vädret. Mona Sahlins utspel härom dagen känns bara så trist förutsägbart. Inte för att "dom andra" är mindre förutsägbara, bara just nu känns dom snäppet mera skärpta. Alltså sossarna vill satsa på offentlig sektor, ha mera regler som det-där-med-heltid och höja skatterna. Borgarna vill sänka skatterna och privatisera. Man blir så trött. Vad ska man göra? Borgarna tycker jag förefaller mera sansade och förtoendeingivande. Man skulle ha rajnfälle som statsminister och billt borgason som utrikesminister men ha bedriva en lite mera sansad socialdemokratisk grön politik.

Såhär bör man styra Sverige:
1. Låt skatterna vara. Dom är rätt ok som dom är. Se möjligen över villaskatten så den verkligen är matchad mot inkomst.
2. Se till att vi har en pålitlig fungerade sjukvård.
3. Bygg inte några dyra kärnkraftsreaktorer utan satsa på förnyelsebar energi helt.
4. Problematiken i skolorna kommer man inte åt genom hårdare villkår för barnen utan satsa på mer lärare med högre löner.
5. Slopa hela förvaret utom direkt samhällsnyttiga (idag) funktioner och gå med i NATO eller nått.
6. Slopa däremot inte försvarsindustin som går på export. Vi har inga skrupler historiskt sett ändå.
7. Ta bort alla subventioner för storföretag
8. Slopa alla "arbetsmarknadspolitiska åtgärder" dom leder inte till fler jobb utan kostar bara pengar i onödan.
9. Sätt inte folk i fängelse för annat en mycket allvarliga brott som stör allmänhetens säkerhet. Dra därmed ner på dessa kostnader. Längre och hårdare straff leder inte till minskad brottslighet. Satsa dessa resurser på polisen i stället, som dessutom ska ha ytterst lite administrativa uppgifter.
10. Effektivisera vården enligt systemanalytiska metoder för processoptimering. Satsa pengar!
11. Lägg ner alla ROT, RUT osv och frigör dessa skatteresurser till ovanstående.
12. Se till att få mera pengar från EU. Sverige är för mesiga och måste våga sätta emot lite.

13. Väg samtliga satsningar exakt mot vad dom är värda i framtiden för samhället och lova inte guld och gröna skogar bara för att det är val. Det leder till politikerförakt, väljarflykt till suspekta partier och till kortsiktighet som man får betala väldigt dyrt för i framtiden.
--
Ungefär så. Jag kommer säkert på lite mera en annan gång

Inga kommentarer: