Den godaste pastan - recept!
Idag ska vi försöka göra Luca Polimene's världsberömda Tagliatelle med pilgrimsmusslor. Detta är den godaste pastarätten jag någonsin ätit.
Originalreceptet översatt till någonslags svenska och lite anpassat efter svenska förhållanden:
Tagliatelle (eller spaghetti) med pilgrimsmusslor (färska rekommenderas starkt):
Det är rekommenderat att använda hemmagjord Tagliatelle (eller färsk köpe), det kan även gå med "normal" torr spaghetti.
Dela musslorna (0.5 kg för 4-5 pers.) i små bitar (ca 1 cm stora).
Wok'a på låg värme med olivolja en vitlöksklyfta och färsk persilja.
Koka under lock mycket försiktigt i 20 minuter, tillsätt därefter ströbröd tills såsen blir ganska krämig och koka 3-5 min. till.
Koka pastan i en stor kastrull, tillsätt sen i wok'en och koka ihop i ett par minuter. Lägg i mera lite mera persilja, peppar och avnjut genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar