torsdag, maj 10, 2007

Sopkaoset

När jag flyttade in var det mycket som skulle fixas med. Inget var easy. Nu är det mesta fixat. Gasen, elen, telefonen, bredbandet, vatten, banksakerna och möbler.

Det ända som återstår är soporna. Det är ett mysterium. Agenten ljög och sa; "du går ut med dom på bakgården bara", jaha, problemet var bara att jag inte hade någon nyckel dit skulle det visa sig. Jag ringde och frågade, så sa dom "ställ dom i gränden bakom huset bara". Jag gjorde som dom sa till måsarnas stora förtjusning.

Hur återvinningen fungerade var fortfarande höljt i dunkel.

Några veckor senare kom en leverans av nya soptunnor. Glädjen var stor utom hos måsarna. Nu kunde jag slänga mina sopor med ett leende på läpparna och utan att smutsa ner staden. Men säg den glädje som varar. Efter bara någon dag var tunnorna bakom mitt hus försvunna. Kvar var några enstaka i gränden. Jag började således smyga till dom andra tunnorna med mina påsar. Känns inte helt okej att slänga i nån annans tunna, men det är oklart vad som gäller och jag känner inte för att slänga sopor på marken. Det hela är mycket märkligt. Det senaste som har hänt nu är att vi tror att dom är oss på spåren. En påse från en svensk affär har hittats utslängd brevid 'vår' tunna. Scheisse. Nu smyger vi i gränden med våra smutsiga påsar efter mörkrets inbrott.

Återvinningen, har jag efter mycket möda lyckats få en kalender med datum för tömning. Man har en grön påse (vi har inte fått någon än) som hängs ut typ varannan tisdag. Jag skriver typ för det är inte alltid en tisdag har vi fått erfara. Som förra tisdagen, då det enligt kalendern var tömming. Eftersom vi inte har någon grön påse, och det inte verkar vara möjligt att få någon, la vi ut massa vanliga påsar i regnet. Det var dock ingen tömming fören på onsdag. Något som dom flesta tycktes veta om på något sett. Vi fick ta in våra plaskblöta halvtrasiga papperspåsar igen och nu är det två jävla veckor tills nästa gång.

Den gröna påsen lovade dom att skicka för flera månder sen och när jag påminde dom härom dagen var svaret att den "är på väg". Herregud. Får väl bli som sist när jag fick göra en nödtömming av återvinning innan C skulle komma. Fyllde lilla bilen upp till taket den gången och körde till tippen.

2 kommentarer:

Björnen sa...

Haha! Du är väl inte egentligen särskilt förvånad? Jag menar; du bor ju i England!

Med alla de absurditeter som finns i den kulturen så är det väl inte så konstigt att världens bästa absurd-humor kommer därifrån: Monty Python, Trigger Happy TV, Little Britain, The Office, The League of Gentlemen etc.

Anonym sa...

Det här är ju faktiskt riktigt roligt. Byråkrati by not asking any questions.