onsdag, februari 28, 2007

MetaBlog

Detta ämne har ju förstås en massa andra redan tyckt om och bloggat om, men här är mitt ställningstagande iallafall:

Ett intressant fenomen detta att man på DN debatt kritiserar Carl Bildt för att han är "personlig" på sin blog. Det är ett hot mot demokratin skriver man tex:

"Ska de också bedriva skyttegravskrig mot medier och enskilda via personliga tribuner förskjuts den maktbalans som i tryckfrihetsförordningen förlänar ett demokratiskt uppdrag till medierna att noga granska de styrande."

Anar vi en viss rädsla att makten ska glida massmedia ur händerna? Att vi själva ska få skapa oss en bildt (!) av verkligheten? Jag tycker det är bra med politiker som vågar vara lite personliga och sticka ut hakan i "moderna medier". Massmedia har alltför stor makt vill jag hävda och det är en ytterst positiv utveckling om makthavarna på detta sätt kan komma närmre folket. Och gillar man det inte har man ju möjligheten att inte läsa. Det är väl sann demokrati om något?

Carl Bildt är en lysande retoriker och intressant person, vilken politisk uppfattning man än må ha. Tillhör man tex "den andra sidan" borde det ju vara ännu mer intressant att så att säga ta reda på mera om sina "fiender". Kanske för att likt Bertil Torekull nyttja detta som ett bollträ i debatten.

Bloggen är ju ett forum för personliga åsikter, tankar och kanske bara tivialt navelskåderi, men det är ju det som gör det hela så tilltalande; spontaniteten. Allt måste inte vara genomtänkt och granskat av en stab på UD, tycker jag. Det måste finnas utrymme för vanlig mänsklighet också. Det är befriande tycker jag. Härlig utveckling!

Stå på er alla bloggare!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Patrik, du rockar fett!

sa...

Yeah!