tisdag, december 05, 2006

Min standardeftermiddag

Vakar upp ur mina vetenskapliga grubblerier och inser att klockan är över halv sex. Jobbar definitivt inte över. Finns ingen anledning när man har tre år på sig och kan planera.

Checkar ut med min plastbit och säger bye, till den buttre nattvakten som just börjat sitt skift. Tänker på hur obeskrivligt mycket det suger att jobba på natten och är otroligt glad att jag inte gör det längre.

Passerar hotellet där vi bodde och saknar C igen. Går genom centrum om jag behöver något från den lusiga affären, men som ligger på vägen hem. Ingen vettig mat. Snabb och lättlagad ska den vara. Oinspirerad.

Kommer hem, sätter på datorn. Fryser eftersom inte värmen är på, på grund av någon slags besparningsiver. Lagar trist mat som äts framför datorn, medan jag läser om någon annans liv. Lyssnar på musik (tex Cash, ”I’m so lonesome I could die”). Skriver ett surt inlägg på min blogg och får ingen tröst för det. Ni har väl tröttnat på mitt självömk.

Somnar trött, bitter, ensam och frusen. Drömmer om söderhavet, att jag flyger och att jag är bästis med Thåström. Väcks 01:30 av att min galna värd kommer hem och ska tömma soporna. Han slamrar, visslar och lever om. Somnar ilsk och djävlig om vid 0300 tiden för att strax väckas av Nina Perssons ljuva stämma.

Groundhog day, Phil Connors (Bill Murrey) (ungefär); ”Imagine that you wake up to the exact same day, over and over and over” Hillbillyredneck’en svarar: “That about sums it up for me”.

Som tur är, eller ibland synd, är det inte ofta som dagarna ser identiskt lika ut.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Hallå där vännen! När tisdagarna är sådär är det tur man har bakgrundsmusik, även om det är Johnny. Som jag har förstått det sög gårdagen för de flesta. Själv hade jag blivit lurad till att julstäda hemma hos mina gamla föräldrar. Jag städar inte ens hos mig själv bakom spisen om jag inte flyttar ut! Sen fick jag dessutom bassing av min mor för att jag inte har ställt fram tomtar i varenda vrå av mit hem. Julen hittar tydligen inte fram till en om man saknar feta gubbar i skägg och luva...

Anonym sa...

-ÄVEN om det är Johnny?!!
Tanya, jag överväger just nu allvarligt ifall jag skall fortsätta vara kompis med dig...

Unknown sa...

Aj aj aj... Självklart menade jag det inte som det lät. Syftade snarare på tonen av despair i musikvalet och texten. Har du aldrig sett min I heart Johnny tatuering?

sa...

Feta skäggiga gubbar med luva är bannlysta hos mig iallafall. Julstämningen brukar för mig infinna sig efter ett par immiga supar och 300 kg kött. Då blir allt så där dimmigt och mysigt som i Kalle Anka ;)

Jag har inte sett din I heart Johnny! Fåsefåsefåse!