söndag, januari 28, 2007

The Quest for Camelot

Uppdrag
Hitta det legendariska slottet Camelot, där Kung Artur huserade med sina rundabordetriddare. Enligt mkt säkra rykten skulle detta slott eventuellt kanske kunna ha funnits i det som nu är Tintagel, tror dom.

Metod
Konsultation av google maps och sen köra dit med den Lilla bilen.

Resultat
Platsen hittas efter viss möda, resan tar längre tid än beräknat. Tveksamhet råder inför platsens legitimitet, men spektakulära vyer iaktas och den gamla slottsruinen med 2000 åriga anor är mycket imponerande. Helt ok mat inmundigas på den lokala puben "Ye Olde Malthouse" från 1400 talet (maten var ny dock). Cornwallska vägar ligger 1 meter under jorden.

Diskussion
Resan tog längre tid, delvis pga en rem (den mellan generatorn-vattenpumpen-vevaxeln) gick av i motorn och fick bytas. Sedan körde man vilse i vanlig ordning. Karta inhandlas och man är strax tillbaka på rätt kurs.

Om detta verkligen var platsen för Camelot eller inte är inte intressant. Det är en fantastisk plats att besöka och iallafall jag väljer att tro stenhårt att detta var platsen. Mystik och legender så långt ögat nådde!











2 kommentarer:

Björnen sa...

Låter som en schysst utflykt! Själv tog jag en promenad till Stampen igår. Jättespännande. Begrundade inskriptionen vid porten till kyrkogården ("Tänk på döden") och gick sedan vidare, lite gladare i sinnet.

sa...

memento mori

när man är medveten om sig själv i all sin bräcklighet, då uppskattar man verkligen livet, jag håller med!